♦️♦️♦️فواید تندخوانی در مطالعه
✔️ یکی از راههای موفقیت در تندخوانی آشنایی اجمالی با کتاب است وقتی با نگاهی از سر شوق به فهرست مطالب، عنوانهای پرجاذبه، نوع نگارش، هدف نویسنده و نوع فهرست منابع با آرمانهای تهیهی کتاب آشنا شدیم، نوعی جاذبه و کشش در ما به وجود میآید تا از هر کوششی در دانستن و فهمیدن دریغ نکنیم.
✔️ بیشک نگاهی گذرا به این جلوهها، مانند بوییدن غذای معنوی و تحریک اشتهای درونی برای بلعیدن بیشتر خواهد بود. میتوانید شما نیز از امروز امتحان کنید.
🙏 تمرین و تمرین و تمرین
✔️ هنگام آموزش تندخوانی باید به دور از شتاب زیانآور و سرعت نادرست، باحوصله و پرتوان با یکایک کلیدها آشنا شوید. دغدغهی از دست ندادن فرصتها را داشته باشید. هرگز از تمرین کوتاهمدت و بلندمدت احساس خستگی نکنید و باور کنید که:
🔴 به هوس کار نیاید به تمنا نشود
🔴 کاندرین راه بسی خون جگر باید خورد
✔️ به یقین، تمرین بیشتر در تندخوانی موجب سرعت در سایر جنبهها و جلوههای فرهنگی زندگی میشود و تندگویی، تندنویسی، تندروی، تندبینی و درک سریع، از آثار آن محسوب میشود.
✔️ تمرینهای پی در پی را فرصت زرّینی در شکوفایی لحظات عمر بدانید و از عادت نادرست قبلی خود، یعنی مطالعهی ۱۵۰ کلمه و حداکثر ۲۴۰ کلمه در دقیقه دست بردارید. به جای آنکه دو صفحهی کتاب جیبی توان قدرتمندترین ما در مطالعه باشد، در هر دقیقه ده صفحه و در یک ساعت ۶۰۰ صفحه بخوانیم تا سرعت حدود ۲۰۰ کلمه به ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلمه در دقیقه برسد.
📌 این کار شدنی و ممکن است اما با تمرین و تمرین و تمرین.
📌 آثار ناپیدای سرعت در تندخوانی
📌 هرگاه جایگزین کندخوانی، تندخوانی شود آثار فراوانی به دنبال خواهد داشت:
👈 الف: شوق و اشتیاق به دانستن و درک مطالب
👈 ب: پدید آمدن فرصتهای فراوان برای کشف مجهولات
👈 ج: ایجاد کنجکاوی افزون
👈 د: پیدا شدن اندیشهی فعال
👈 ه: افزایش میزان فهم و درک مطالعه تا چهار برابر
👈 و: پی بردن به ارزش زمان
👈 ز: برداشتن گامهای سخت و دشوار با اندک تلاش و کوشش
👈 ح: حضور در فضای عطرآگین دانش و دانشورزی و هجرت از عادتهای زیانبخش
👈 ط: افزایش قدرت دید و بلعیدن کلمهها، عبارتها و حتی پاراگرافها
✔️چگونه اعضای بدن در تندخوانی فعال میشود؟
📌 فعال کردن چشم، با وسعت بخشیدن به دایرهی دید آغاز میشود و این پدیدهی خجسته و پرتأثیر با تدبیر و تلاش صورت میپذیرد.
📌 گاه با انگشت و سرعت آن زیر سطرها، گاهی با استفاده از خودکار و حرکت سریع آن زیر کلمات، زمانی با تشویق خود یا دیگران، موقعی با رقابت و ایجاد مسابقه در نگاه به خطوط و سطرها و سرانجام با تمرینهای فراوان و استفاده از اندیشهی قوی و انگیزهی قدرتمند.
📌 تکرار مطالعه و مفهومگیری، پالایش پیامهای اضافی، جمعبندی مفاهیم بهدستآمده، آموزش زیر نظر مربی، فراموشی روشهای غلط گذشته، جایگزین کردن روش جدید و مشورت با افراد آگاه در اینباره، گامهای گرانبار دیگری است که ما را در فعال کردن چشم کمک میکند.
درخت حافظه را چگونه پربارتر کنیم؟
۱️⃣ برای پربارتر ساختن درخت حافظه مطالب را با زبانی غیر از زبان نویسندهی کتاب بنویسیم. یکایک عبارتها را به بیان و با واژههای خود بنویسیم تا ارتباط با موضوع بیشتر شده و قدرت فهم ما نسبت به مطالب رشد یابد.
۲️⃣ در نوشتن مطالب، اهم و مهم کنیم .
۳️⃣ تمرین اولیه، فهم ریشه و عنوان بحث است و بس؛ در پی آن، نکات دیگر را ثبت کنیم.
۴️⃣ سه تا چهار بار تمرین کرده، سپس سرعت اولیه را حساب کنیم.
۵️⃣ درخت حافظه را بزرگ ترسیم کرده و در هر مرحله آن را تکمیل کنیم.
۶️⃣ اگر یکی دو نفر یا بیشتر از این تعداد تمرین میکنند، برای همدیگر موضوعات را بیان کنند تا در یادآوری مؤثر باشد و افزون بر آن هنگام بیان، خصوصیات دیگری به ذهن ما میرسد که در یادآوری دوباره و تکمیل آن نقش مؤثری دارد.
۷️⃣ با تقویت اندیشهی مطالعه، درک مطلب و یادآوری بیشتر، انگیزهی توانمندی مییابیم که با تمرینهای پیدرپی و ترسیمهای دوباره هرگز احساس یأس و خستگی نخواهیم کرد.
۸️⃣ تشویق خود، نقش مؤثری در قدرت یادگیری و ثبت مطالب دارد؛ ازاینرو بهتر است به خود بگوییم اگر این کتاب را- به طور مثال- سه ساعته بخوانم یک آبمیوه برای خودم میخرم!