۱-آیا رفتن به کلاسهای نکته و تست را پیشنهاد میکنید؟
این گونه کلاسها برای آن دسته از دانشآموزانی مفید است که قبلاً دروس را فراگرفتهاند ولی در تست زدن تسلط کافی ندارند و بدین وسیله میخواهند مهارت لازم را به دست آورند. تدریس در این کلاسها مفهومی و کامل نیست و نباید آن را جایگزین کلاس درس کنید. حداکثر در یک یا دو درس که ضعیف هستید ثبتنام کنید و بیشتر وقتتان را صرف درس خواندن در منزل کنید و از کلاس هایی استفاده کنید که در آنها مطالب به شما آموزش مفهومی و به سبک کنکور ارائه شود نه کلاس ها و مجموعه های آموزشی که فقط آموزش نکته و تست دارند و صرفا تکنیک آموزش میدهند.
۲٫ چرا در منزل میتوانم تست هر درس را به صورت مجزا بزنم ولی سر آزمون نمیتوانم کل تستها را با هم بزنم؟
به این دلیل که در منزل برای هر درس تمرکز میکنید و از یک درس به درس دیگر نمیروید با تمرین بیشتر خودتان را عادت دهید که تمرکز پیدا کنید. سعی کنید روز قبل از آزمون یکبار به طور کامل درس آزمونها را شامل تمام دروس است با توجه به زمان و همانند روز آزمون حل کنید و درصد خود را محاسبه کنید.
۳٫ هنگام تست زدن خیلی شک میکنم. راه حل چیست؟
شما مطالب را خواندهاید ولی هنوز به آن تسلط کامل پیدا نکردهاید. ابتدا باید درسها را دقیق بخوانید و سپس تمرین حل کنید و در نهایت به تست زدن بپردازید.
۴٫ آیا در حین آزمونها، یا کنکور میتوانم برخلاف ترتیب دفترچه، یا ترتیب دیگری به درسها پاسخ دهیم؟
سعی کنید به هیچ عنوان ترتیب درسها را در دفترچه به هم نزنید، چون باعث اتلاف وقت زیاد شما میشود. در ضمن این دروس بر مبنای اصول روانشناسی مرتب شدهاند.
۵٫ اگر وقت پیشنهادی یک درس تمام شد و تعداد سؤال باقی مانده باشد آیا باید به سراغ درس بعدی برویم یا این که به بقیهی سؤالهای همان درس جواب دهیم؟
بهتر است سراغ درس بعدی بروید، سعی کنید در درسهای بعدی وقت ذخیره کنید و در پایان اگر وقت اضافه داشتید دوباره به همان درس بازگردید البته ضرایب دروس هم در نظرتان باشد.
۶٫ چرا با زدن درصد بالا در بعضی از دروس تراز بالایی کسب نمیکنیم؟
در بعضی از دروس ممکن است سطح سؤالها به گونهای باشد که تعداد زیادی از داوطلبان درصد بالا زده باشند بنابراین در درسی مانند معارف اسلامی کسب درصد ۵۰ تراز خوبی کسب نمیکند اما ممکن است با درصد ۵۰ در درس ریاضی تراز عالی به دست آورد. زیرا در درس ریاضی بیشتر دانشآموزان نمرهی کمتر از ۵۰% کسب میکنند.
۷٫ سؤالات ساده و دشوار که در کارنامهی مشاوره درج شده است چه مفهومی دارد؟
پس از برگزاری هر آزمون آنالیز آماری روی تک تک سؤالها انجام میگیرد. سؤالهایی که بیشتر از حد معینی از داوطلبان به آن پاسخ صحیح دادهاند سؤال ساده و سؤالهایی را که کمتر از حد معینی از داوطلبان به آن پاسخ داده باشند را سؤال دشوار تلقی میشود.
۸٫ در دو آزمون گذشته درصد جوابهای درست من بالا رفته ولی ترازم چندان تغییری نکرده است؟
مطمئناً شما پیشرفت داشتهاید ولی به دلیل این که بقیهی داوطلبان هم پیشرفت کردهاند تراز شما تغییر چندانی نکرده و در حقیقت شما با سرعت متوسط کل داوطلبان در حال پیشرفت هستید.
۹٫ آیا میتوان با توجه به ضریب بالای درسهای اختصاصی، زمان بیشتری را به این درسها اختصاص داد و به درسهای عمومی کمتر اهمیت داد؟
اگرچه ضریب درسهای اختصاصی بیشتر است اما درسهای عمومی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. ساعت مطالعهی درسهای اختصاصی و عمومی باید متعادل باشد. اگر حدوداً هفتهای ۳۵ ساعت درس میخوانید باید حدود ۲۴ ساعت دروس اختصاصی را بخوانید و حدود ۱۱ ساعت دروس عمومی را بخوانید.
۱۰٫ دلایل نمرهی منفی زیاد چیست؟
۱٫ روش غلط مطالعه
۲٫ عجله در خواندن سؤال یا جواب
۳٫ روش غلط تست زدن
۴٫ شانسی زدن تست
۵٫ بیدقتی یا خطاهای ذهنی غیرارادی
۱۱٫ شروع تستزنی چگونه است؟
از تستهای ساده شروع کنید. شروع با تستهای پیچیده و مشکل باعث ایجاد نگرانی و تزلزل روحی میشود در حالی که پاسخ به سؤالهای ساده، حس نشاط و امیدواری به خود را بیشتر میکنید و در نتیجه این امر باعث تقویت اعتماد به نفس میشود و سعی کنید در مباحثی مانند حرکت ـ حد و یا مشتق که تعداد مثبتها زیاد است از تستهای کنکور سال ۸۶ شروع کنید و به عقب برگردید.
۱۲٫ دلم میخواهد به همه پرسشهای آزمون جواب بدهم؟
متأسفانه این فکر وسواسی است که در بعضی از داوطلبان دیده میشود که این مسأله به نفع شما نیست چرا که آزمون نمره منفی دارد و باعث کاهش نمره تراز شما خواهد شد. یادتان باشد که حتی رتبههای برتر کنکور نیز نتوانستهاند به همهی سؤالات در تمامی دروس جواب درست بدهند. مهم این است که شما هر اندازه تست که میزنید درست باشد. کیفیت مهم است نه کمّیت.
منبع : کنکوریز